Baka en kaka

Igentligen borde jag lägga mig eftersom jag är jätte trött och har aft huvudvärk hela veckan. Men innan jag gör det måste jag ju bara visa glasstårtan som jag ska ta med till jobbet imorgon. Vi är ett par stycken som turas om att ta med fika en gång i veckan, på torsdagar eller fredagar, och denna veckan var det min tur. Jag viste direkt att jag ville göra denna, eftersom den är så god! Och väldigt lätt lagad. Om någon skulle få försig att göra denna fantastiksa tårta tänkte jag skriva upp tillvägagångssättet här.

Tag 5dl milda vaniljvisp och vispa till den blir fluffig
Häll sedan i ca 500g hallon (eller annan bärsort) och vispa tills den blir så här fin rosa
Häll sedan i ca hälften av smeten i en folm
Lägg ett lager med maränger
Häll på resten
Gör valfri dekoration
Låt frysa över en natt
Tag fran kakan ca 30 min innan den ska avnjutas
Ät sedan tills ni storknar!


Monday

Måndag och jag är så galet trött! Har haft huvudvärk/ont i halsen/hosta. Mindre kul att jobba med andra ord, men jag var kvar hela dagen iallafall.
Helgen var iallafall rolig. Träning i Göteborg i lördags och Juniorerna var så duktiga. Halva programmet satt helt perfekt, så nu ska vi fixa andra halvan på lördag! Under kommer en bild på vårt mega-hopp ner i poolen. Notera att Josse har hoppat ut ur bild, ser bara hennes ben till höger.




I söndags hade vi uppvisning på BHK:s hemma match. De vann, men jag kommer inte ihåg med hur mycket. Vi fick iallafall bara göra en enda time out, men ni var iallafall så duktida på den. Sedan passade vi på att ta lite lagbilder. Det blev typ 40 st. Här kommer ett urval.
         
                            
                                              

Göteborg idag, Wohoo!

Äntligen är det lördag och snart ska vi sammla Juniorerna för att dra till den vakra staden Göteborg! Vi hade däremot inte tänkt se mycket mer än insidan på en väldigt vacker träningshall. Det kommer bli mycket träning och kanske lite lek med ;)
Hursomhellst så har veckan varit flygit förbi, blir lätt så när det är mycket att göra. Den ända ändring i planeringen blev att jag fick skita i yogan eftersom vi var tvugna att fixa stuntmusiken. På tre timmar han vi nästan klart, så nu ska vi bara åka och hänta den när vi hinner. Det blev grym!
Tänke skriva lite om hur Transformers räddade mitt liv, eller nästan tog livet av mig (beror på hur man ser det) men jag inser att jag ska möta Äni om 20 min. Så det får bli en annan dag.

RCD FTW FFS



Lung helg men stressig vecka

Jag blir inte ens själv förvånad över att jag har slappat i helgen. Känns som att det är enda gången på hela veckan när man hinner med att bara stanna upp och andas lite. Nu är det iallafall söndag och jag är väldigt sugen på att festa, men det får ju vänta till nästa vecka. Dock hoppas jag att veckan ska gå relativt snabbt iallafall. Har iallafall mycket att göra. Så här ser min vecka ut.

Måndag:
Jobba 9-19, Stunt 19-20 och förändramöte 20-?
Tisdag: Jobba 9-18.30, Jr träning 18.30-20.30
Onsdag: Jobba 8-17, Yoga 19.30-20.30 eventuellt gym innan
Torsdag: Jobba 8-17, Cirkelträning 18-19
Fredag: Jobba 8-17, Jr träning 17-19
Lördag: Träning i GBG, utgång?
Söndag: Handboll ca 14.30-18

Men det blir nog bra. Föresten så köpte jag en kamera väska idag. Pappa har en mindre så jag köpte en lite större som ser mer ut som en väska. På bilden ser den nästan randig ut, men det är den inte.

SJR


Händelselös vecka

Jobb, jobb, jobb, det är ungefär så som mina veckor ser ut. Vilket liv man har! Som tur är har det iallafall funnits några ljuspunkter. Träningen i tisdags gick jätte bra! Känns som ni verkligen börjar kämpa nu tjejer och det är så kul att se nya utvecklingar varje träning.
Imorgon är det träning igen, då ska det stuntas! Lite flufftossar kanske? Sedan bär det av hem till Äni. Vi ska mysa med cheerfilm och nachos. Kanske ska ta med min nya dansfilm med. Var väldigt bra balett scener i den!
Till sist kanske man ska bjuda på en liten tjuvtitt från tisdags träningen.

SJR


Uppdatering från Cheervärlden

Mycket händet det hela tiden, men det är inte vår träning som jag ska skriva om denna gången.
Jag och Anna gick spotterutbildningen förra hösten i Kolsva och är nu godtjända spotters. Efter många turer är det nu klart vilka tävlingar vi ska spotta. Trots att vi hade uttryckt att vi ville åka på samma tävlingar så fick vi ej det. Så här blev fördelningen.
Jag ska spotta DM Sthlm, sedan är jag reserv på DM Mellersta och DM Norra.
Anna ska spotta DM Mellersta och är reserv på DM Sthlm och DM Norra.
Därför bestämde vi snabbt att vi åker båda två till både Sthlms och Mellerstas DM. Båda två kommer gå i Uppsala men med en veckas mellanrum. Eftersom Anna jobbar på Scandic kommer hon fixa rum till oss. Det kommer nog bli mycket kul tror jag. Till Norra åker vi nog bara om vi ska spotta. Lite väl långt att åka hela vägen till Boden annars.

Därför kommer här en efterlysning. Om det är någon som kan tänka sig att sitta med mig på DM Mellersta så får ni järna höra av er.

Till sist har vi en liten bild på just mig och Anna när flera från Royal var med på en modevisning som gick igenom stan. Alla fick vara modeller för lite roliga saker som JC, Textilmuseet, Hattparaden eller Make Up Store. Men inte vi. Vi fick istället gå framför Dress Man. Vi såg ut som två häxor med våra slipskjolar. Men vi hade iallafall mycket kläder så vi behövde inte frysa.


SJR


Ge mig . . .

Denna söta bilen!

         

Varför har jag helt plötsligt kommit på att jag vill ha en sådan? Jo, pappa har lämnat in sin bil på service och då fick vi en sådan till lånebil. Blien heter Honda Civic. Jag kan absolut inget om bilar men det jag gillar är att den är liten (vi har bara stora bilar) och därför så behändig. Jag sa till pappa att han järna fick ge en till mig nu när jag fyller 20 i April. Det är la inte ett så stort krav? Ne men skämt åsido så var det iallfall en bil helt i min smak. Enda nackdelen är att bak rutan är delad i två så man ser inte jätte bra och så priset som inte här helt överkomligt.
Men "önska kostar inget" och en dag ska jag nog med ha en liten tjejig bil.
SJR


Fluffiga tossar och galna bygg

Wohoo, vilken rolig träning det var idag! Eftersom jag jobbar på konstiga tider och så kan jag inte vara med på alla träningar men i tidags och idag var jag där som sagt.
Om vi börjar med tisdagen så var alla som körde så galet duktiga! Det är som vi sa, ni måste våga! Oavsett om det är att ta hjälp av oss eller att inte ta hjälp av oss. Hoppas alla har tänkt över det till nästa tisdag så vi kan komma ännu längre då!
Dagens träning var något utöver det vanliga. Känndes som vi han med så mycket och att det funkade så bra. Nya libb skvensen såg bra bra ut. I Want byggen är så snygga, tänk bara stååå. Galna pyrren vill jag köra mer och mer, svin cool kommer den bli. Sist men inte minst FLUFF TOSSEN! Bra jobbat att klara den så bra på bara en träning.

       

Nu kan jag gå och lägga mig aldeles varm om hjärtat. Detta kommer bli så bra!
SJR


Mjuka kuddar på av plågade fåglar

Var det någon med än jag som såg det fruktansvärda inslaget på Kalla Fakta igår?
Kalla Fakta är inget som jag brukat kolla på och just igår kom det på av en ren slump. Programmet hade granskat dun industrin. Tillverkarna garanterar att allt dun är plockat av fåglar efter att de har dött, men med tanske på hur mycket dun det finns jämfört med hur lite fåglar det finns är det något som inte stämmer. Saningen är istället så att varje fågel plockas ca 4 gånger under sin livstid och sedan en gång efter den avlidit. Detta sker helt utan bedövning eller något annat som kan minska fåglarnas smärta! Tänk er själva hur det skulle kännas om någon sitter och sliter av allt erat hår. Det var så fruktansvärt att se! Kalla Fakta hade filmat allt med en dold kamera och man hörde hur fåglarna skrek i ren panik.
Jag vet iallafall att jag inte vill ha något mer dun täcke!
Det ända som jag tyckte var synd var att de inte tog upp att det faktiskt tillverkas massa jackor med dun i. Jag tror nästan att det är fler som har dun i sina jackor än vad som har det i sina täcken. Jag hoppas att många tar till sig detta och kanske tänker till en extra gång innan de handlar ett varmt duntäcke. Skulle ni fortfarande tvivla kan ni alltid kolla på filmen som jag hittade på Expressen där de ändå har plockat bort de värsta scenerna.
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1451519/har-plockas-gassen-levande-djurplageri



SJR

RSS 2.0