Trädet

Så här fint är trädet som är utanför mitt fönster just nu =)


Helgen

I fredags fick jag veta att några från mitt gamla jobb skulle spela på klubb033. Det va Cissi som tipsade mig om detta. Så när jag var hemma hos henne för att hämta upp henne så sa hon att det var en firmafest! Jag frågade om det va säkert att vi fick komma och det sa hon att vi nog fick. Så när vi kom dit hade de precis ätit klart. Det var faktiskt mycket trevligt. Jag pratade med massa jobbarkompisar och vi dansade som galningar. Både till bandet som spelade (som faktiskt var riktigt duktiga) och till musiken som de spelade. Vid 12 skulle de in till stan så då släppte jag av några på vägen innan jag åkte hem.
Just de. Roligast på kvällen var helt klart när två av killarna skulle tävla om vem som hade den bästa kramen! De gick runt till många olika för att de skulle bedömma vem som hade den bästa kramen. Sedan diskuterades olika kram tekniker en lång stund med. Mycket underhållande!

Igår tog jag och Therese en sväng på stan för att kolla in marknaden lite. Hittade inget speciellt med kände att jag var tvungen att köpa en halsduk eftersom jag älskar halsdukar. Hon sa att de skulle på kräftskiva på kvällen så vi bestämde att jag skulle med och sedan åkte vi hem till mig så att Linus och Dogge kunde låna bord av oss. Smart att man inte har några bord när det är typ 2 timmar kvar till att det ska börja. Men kvällen var iallafall lyckad. Vi sjöng massa sånger och och pratade ännu mer.

    

 

Idag ska vi hem till Mormor och Morfar. Mormor fyller år på onsdag så vi ska äta lite mat och så. Kan nästan garantera att det kommer bli mycket god mat =)

 


How to do a kick double?




Weeds night med Cissi!

Igår började jag och Cissi äntligen titta på den fjärde säsongen av vår favortiserie WEEDS! Vi köpte massa chips och dipp och lånade Stefans tv. Så bra det är. Men vi han bara kolla på ca halva. Så på söndag planeras det att vi ska kolla på andra halvan. Wii


Måndag

Började dagen i skolan med förläsningen "Du ska bli matematiklärare" det var faktiskt roligt. Men det kan ju bero på att jag ska bli mattelärare också. Vi fick göra några test som är för "9:an" för att mäta kunskapsnivån. Det va roligt. Vi fick även veta att vi ska göra en diagnos för att se om någon behöver får "matematik stöd". Lite kul tycker jag med tanke på att vi ska bli lärare.

Senare var det träning och nu var även Anna så bra att hon kunde vara med. Det gick riktigt bra tycker jag. Börjar komma in i det nu och tjejerna bli mer och mer vana vid varandra.



Vem har rätt?

I fredags inträffade det en brand där de håller på att bygga nya Gina kontoret. BT har naturligtvis rapporterat om detta. Men det roliga i detta är att på bt.se kan man kommentera direkt under artiklen. Och det är flera som har tagit den chansen. Men det diskuterar inte branden, utan att BT har skrivit att det var frigolit som brann. Kolla själv här nedanför eller kolla in alla kommentarer på http://www.bt.se/nyheter/brand-vid-centralbron-misstanks-vara-anlagd(1517592).gm



Ordfel

Frigolit är en tillverkare av... cellplast. Cellplast är det rätta ordet.


Expanderad polystyren plast

"Ordfel
Frigolit är en tillverkare av... cellplast. Cellplast är det rätta ordet."

Du har också fel,
Frigolit är ett varumärke från "Nordiska Frigolit Aktiebolaget" som numerara ägs av Paroc. Det riktiga namnet för frigolit är Expanderad polystyren plast. som är en form av cellplast


@ noganoga

Om vi nu ska märka ord så ska vi väl ändå se till att det blir "noga" då? "Frigolit" är ett varumärke, inte en tillverkare. Fram till 1961 tillverkades mycket riktigt frigolit av Nordiska Frigolit AB, men sedan dess ägs varunamnet utav Rockwoolkoncernen, som numer går under namnet Paroc. Eftersom "noganoga" verkar intresserad av att rätt ska vara rätt när det gäller frigolit kanske ett köp av varunamnet är aktuellt, det är nämligen till salu för tillfället.


Dagisnivå

Men att ni orkar..! Tävla om vem som har rätt och påpeka meningslösa felaktigheter!!
Riktig dagisnivå, prova att låta saker ha sin gång även om ni vet att det inte är helt rätt!
Det har brunnit - JA. Det tog sig i lite plast - vem bryr sig om vilken sorts plast och tillverkare det handlade om.

Postad av kristian 2009-09-12 13:16


Men...?

Eller så bryr man sig inte om VAD som brann utan bara konstaterar att det är tråkigt ATT det brann och hoppas att det inte var någon som tände på...

Postad av Varför 2009-09-12 13:26


Frigolit

Frigolit är ett varumärke som likt nylon och grammofon torde ha förlorat sin status som varumärke och blivit den vanliga benämningen på cellplast.

Postad av Petimetern 2009-09-12 14:52 


Evigt tjat om namnet....

Frigolit hit och cellplast dit... Ja, produkten heter cellplast för att man inte ska göra reklam för något.. men det som låg vid detta bygget var varken märkt frigolit eller cellplast.. det var faktiskt varumärket "Sundolit".... Sug på den era besserwissar

Postad av Wikipedia 2009-09-13 09:26


Varumärke

Nu var inte detta från varumärket Frigolit, det var Sundolitt.

Postad av The1andonly 2009-09-13 09:50

 


el chombo

Nyss kom min bor in till mig. Han sa att de i sommras spelade en as dålig låt på P3 och nu hade han hittat den på You Tube. Fråga mig inte hur. Han sa att den gick ungefär mjoblbl mjöblölblö, och tro det eller ej men det gör den faktiskt. Lyssna och bedöm själva.



Educating the other....?



Just nu stitter jag och försöker ta mig igenom denna boken. Och jag vill nästan ta livet av mig! För det första är den på engenska och jag är kass på att läsa på engelska. Sedan är det inte ens tacksam text utan jättejobbig fakta text. Men när man läser titlen så försöker man ändå bli lite intresserad så då tänkte jag, vilka är de där "other"? När jag började läsa fick jag snabbt svar. Det är kvinnorna! Herregud, hela boken handlar om hur kvinnor har blivit förtryckta i skolans historia. Då kan man säga att jag tappade intresset efter ca en sida. Så när jag sedan har läst ut boken så ska jag sammafatta den i punktform och när vi redovisar den så ska vi diskutera begreppen hegemoni och diskurs ur förtattarens perspektiv. Jag som inte vet vad orden betyder. Tur att tyda.se finns säger jag bara.

Just de, inte nog med att boken är kass den är galet dyr med! Boken är på ca 100kr och kostar ca 400. Det är 4kr per tryckt sida. Och eftersom det är tryckt på både fram och bak sidan på bladen så blir det ju 8kr per blad! Man kan ju undra om bladen är gjorda av glud eller nått sånt?!

Varning, detta inlägg innehåller enbart gnäll!

Blää, säger jag bra. För en vecka seda fick jag ont i halsen. Sedan har jag bara blivit sämmre... Och jag är fortfarande inte bra. Idag är det frossa och ont i kroppen som gäller. Vad är det imorgon?
Jo imorgon är det skola igen. För trots att man är sjuk så funkar det inte att vara hemma från skolan. Så för första gången så önskade jag att jag fortfarande jobbade. Det känns inte lika hemskt att förlora lite inkomst som det gör att förlora ett betyg. 
Och bara för att detta är största gnällinlägget någonsin så måste jag fortsätta lite till. Eftersom jag har ätit alvedon hela veckan och varit i skolan 8-16 så innebär det att jag har totaldeckat hemma. För att sedan vakna upp och läsa någon grå bok. I torsdags skulle jag gått på poolparty i stadsparksbadet med skolan. Men det insåg jag ju i torsdags att det var inte att tänka på. Jag som hade sätt fram emot detta i typ en månad! 
Ingen avslutnings fest på kårhuset blev det för mig i fredags heller.
Därför tänkte jag att jag lika järna kunde ta det lungt lördag och söndag med. Då kanske jag skulle kunna bli lite bättre. Men blev jag nått bättre? Ne det blev jag inte.
Okej, nu har jag iallafall gnällt klart. Så nu ska jag hämta mina näsdukar.




Hittade denna roliga bilden föresten. Det är en fågel med influensa. Det är fågelinfluensan!
   

RSS 2.0